מי אני?

שמי פאולה רוזנברג.

אני מומחית לנטורופתיה ורפואה טבעית.
אני מנהלת קליניקה טיפולית ומרצה בתחום התזונה
הטבעית
לאורח חיים בריא וניקוי הגוף מרעלים.
מנחת התוכנית בוקר בריא של קשת, בערוץ 2
יועצת לארגונים, רשתות מזון ומסעדות בתחום הקולינריה

אני מאמין תזונתי:
·  אני מאמינה במוצרי גלם איכותיים, טריים,
   מגוונים ובריאים המסבים הנאה לגוף ולחיך גם יחד.
·  אני מאמינה כי למושג "בריאות" גוונים רבים ועמוקים 
   והוא אינו מסתכם בעלי חסה וקטניות מונבטות.
·
אני מאמינה כי ככל שנדע לנהוג במתינות ולבחור 
  מינונים מדוייקים עבורנו, נוכל ליהנות מכל עולמות 
  הטעם המקיפים אותנו.
·
אני מאמינה כי ניתן לאכול אכילה בריאה, ללא רגשי
   אשם וללא ייסורי מצפון. הכל עניין של מידה!
· אני מאמינה כי ה"איך" חשוב לא פחות מה"מה": 
  עלינו להתייחס בכבוד למזון שלנו, לאכול בנינוחות 
  ולהביא אל קרבנו מזון שהוכן באהבה ובטוב טעם.

אז איך אנחנו אוכלים בבית?
התזונה בבית שלי מתונה וגמישה מתוך מודעות גדולה.
התפריט שלנו מתבסס על ירקות, פירות, אגוזים, דגנים,
קטניות, שומנים טובים, מעט ביצים, דגים ויוגורט. 
אלו אבני היסוד של התזונה לדעתי.
אנחנו לא קונים בשר אדום בכלל. עוף אורגני ממש
לעתים רחוקות, כשהבנות שלי מבקשות.
יש לנו בבית גם מתוקים שאני בוחרת ושהם האופציה
הבריאה יותר לטעמי. לעולם לא תמצאו אותי אוכלת
"במבה" או "ביסלי" אבל אני כן אהנה מקינוח איכותי
ששווה את זה וגורם לי לתחושה נעימה.
אני שותה קפה איכותי אחד ביום ומשתדלת כמעט
שלא לצרוך מוצרי חלב.
אני אוהבת מסעדות ובתי קפה, אבל תמיד מחפשת
את המנות היותר בריאות – והיום אפשר למצוא אותן
בכל מקום!
"לקישוט" ולהנאה  אני מוסיפה מדי פעם אלכוהול,
סוכר או מוצרי חלב אחרים. הם בגדר ACSESORIES,
יכולים ללוות אירוע חגיגי וכך גם מסבים הנאה ללא
ייסורי מצפון. הכל עניין של מידה!
אני לא טבעונית , אלא צמחונית מתונה. כששואלים
אותי מה הסיווג אז אני עונה: "אני לא צמחונית אבל
לא אוכלת בשר" – כלומר, אם אכין מרק עוף אז
בהחלט תמצא אותי אוכלת מהמיץ
והירקות שלו. או בתבשיל שיש בו בשר ואורז – אין
לי בעיה לאכול את האורז, אבל לא אזמין לעצמי מנה
בשרית או אגיש לעצמי לצלחת. זה שביל הזהב האישי
שלי. וזו ההמלצה שאני נותנת לכולם: 
להקשיב לגוף שלהם ולעשות מה שמרגיש להם נכון, 
גם אם זה לא עונה לשום הגדרה חברתית קבועה מראש. 

תמיד, מאז שאני זוכרת את עצמי, הסתקרנתי
והתענינתי בכל מה שקשור בצמחי מרפא וחליטות.
אבל גדלתי בבית ארגנטינאי למהדרין בו בשר בקר
הוא חלק גדול מאוד מן התפריט וצורכים אותו אפילו
פעמיים ביום. (פעם היה לי חבר שהיה מתבדח ואומר
שאם לרוב האנשים יש במקרר חטיפי זיתים, פיצוחים
וכו' אז אצלנו יש ריבועי סטייקים לנשנוש בין הארוחות).
מגיל מאוד צעיר אהבתי לבשל ולאפות, ותמיד הכנתי
עוגות ועוגיות, תבשילים עשירים בשמנת וגבינות. לא
היתה מודעות עמוקה כמו היום. תהליך המעבר לאוכל
הבריא נעשה בהדרגה תוך כדי הלימודים. 

לפני המעבר לתחום התזונה, כשעבדתי במשרד עורכי
בדין היתה שם מכונת קפה משוכללת, מה שהביא אותי
לשתות 5-6 כוסות קפה ביום,מבלי לשים לכך לב אפילו.
גם נהגתי לאכול המון עוף והתזונה שלי לא היתה אורגנית
בכלל. 
בכל פעם שלמדתי משהו חדש אז יישמתי על עצמי
וכיום התזונה מקבלת יותר משמעות כי אני אמא לילדות
קטנות ויש לי אחריות על ההזנה שלהן.

תחושות אישיות בעקבות שינויי התזונה שלי
השינוי התזונתי שעשיתי השפיע לי על כל תחומי החיים:
כל החיים חשבתי שאני אדם עייף מטבעו, הרגשתי לעתים
קרובות חסרת אנרגיה וחסרת כוחות, היתה לי גם נטיה
לדכדוך קל.
כל אלו נעלמו כמעט לגמרי ככל שהתחלתי לצרוך מזון
יותר איכותי (טפו, טפו, טפו חמסה – האמונות הטפלות
לא נעלמו...).
בגיל צעיר הייתי ילדה שנדבקת בדלקת גרון פעם בשבוע
ומקבלת אנטיביוטיקה והיום יש לי את האפשרות למנוע
את המחלות על ידי חיזוק הגוף באמצעות תזונה מתאימה
וצמחים. זה נותן תחושה טובה ומשמח לדעת שאני יודעת
מה האלטרנטיבות לפני התרופות הקונבנציונליות (שבהן
אני ממש לא מזלזלת – אני מבינה את נחיצותן במקרים
מסוימים אבל חבל לי על שימוש היתר שנעשה בהן).

יש מסר שחשוב לי להעביר לכל הנשים שסובלות בשקט
וחושבות שאין פתרון: לפני השינוי התזונתי סבלתי שנים
ארוכות מפטריה וגינלית חוזרת ונשנית. רופאי הנשים
סיפקו לי עוד ועוד משחות ונרות שעזרו לטווח קצר מאוד
ואמרו לי את המשפט המתסכל:
"יום אחד זה יעבור". הבעיה באמת עברה אבל לא
"יום אחד" אלא בעקבות השינוי באורחות החיים
(שוב חמסה, חמסה).

זה פשוט לחיות טוב
בשנותיי כמטפלת נדהמתי לגלות כמה אנשים מוכנים
להשלים עם סבל וכאב כחלק מחייהם: עצירויות שנמשכות
שנים, כאבי מחזור, מיגרנות, פריחות וגירודים,  כאבי
שרירים, פטריות וגינליות עקשניות, דלקות שונות ועוד...

מנסיוני המקצועי למדתי שאת כל אלו ניתן להעלים
(או לפחות למזער) על ידי ניהול מאוזן של הגורמים
הבאים:
תזונה והרגלי אכילה, תנועת הגוף, וויסות רמת
המתח , נשימה מלאה ופיתוח מודעות.
הייעוד שלי הוא לעורר באנשים את התשוקה
לקחת אחריות על הבריאות שלהם, להאמין שהם
יכולים להרגיש טוב ולחיות ללא כאבים, להיראות
טוב
ולהיות שמחים.

רכשתי כלים  מקצועיים שמסייעים בידי לבצע את
המשימה המרתקת הזו: תזונה טבעית, צמחי מרפא,
תוספי מזון, פרחי באך, ארומתרפיה, דמיון מודרך,
עבודת מודעות, נשימה והילינג.

הדרך שלי להגיע לאנשים מתפרשת על כמה תחומים:

1. טיפול פרטני בקליניקה
2. סדנאות קבוצתיות
3. הרצאות לקהל הרחב
4. פינת בריאות בערוץ  2

את השכלתי קיבלתי במסגרת לימודי הנטורופתיה
במכללת רידמן לרפואה משלימה ולימודים מתקדמים
נוספים (תטה הילינג, ארומתרפיה קוסמטית, אכילה
רגשית).

בטרם הגעתי לתחום הטיפולי עסקתי עולם שונה לגמרי:
אני בוגרת לימודי משפטים ותקשורת
באוניברסיטת
תל-אביב. אני מאמינה שגם אלו סייעו לי לפתח את
שיטת הטיפול הייחודית לי. הראייה האקדמית אותה
ספגתי במהלך שנותיי באוניברסיטה תורמת רבות
להשקפתי המשלבת ראייה הוליסטית של היבטים
מסורתיים ואלטרנטיביים יחד עם כלים מחקריים מדעיים
מתקדמים ביותר.
אני מקפידה להתעדכן במחקרים
החדשים והמקיפים ביותר במפרסמות אוניברסיטאות
נחשבות בארצות הברית ובאירופה ומיישמת את
המלצותיהם בטיפולים שלי.
חלק מה"אני מאמין שלי" הוא האמונה בסינרגיה
שבין הטיפול הרפואי הקונבנציונלי והטיפל המשלים-
יחד הם יכולים ליצור טיפול מקיף לתוצאות אופטימליות
ולכן תמיד שמחה לשתף פעולה, כשעולה הצורך,  עם
הרופא, הפסיכולוג, הפסיכיאטר, מטפלים ברפואה סינית, 
או מטפלים נוספים שמסייעים להגיעלתוצאה הרצויה.

דף הפייסבוק:
https://www.facebook.com/paulanatural  

הוא "מגרש המשחקים" האישי שלי בו אני משתפת
בדעותיי, חוויות מהעבודה, מסקנות אישיות, מגמות
בריאות ומחקרים חדשים המתפרסמים מעת לעת.
בו אני מעניקה מתכונים שאני מפתחת במטבח שלי,
טיפים לשילוב הרגלים בריאים באורח החיים העירוני,
מידע על מזונות התורמים לבריאותנו ומשתפת
בקטעים מתכניות בהן התארחתי המכילים מידע
חשוב.


איך הפכתי להיות מטפלת?
אני טוענת שזהו מקצוע שבוחר בך יותר מאשר אני
בוחרת בו. מי שרוצה לטפל באנשים – פשוט עושה
את זה! 
תמיד הייתי זו שמתייעצים איתה בנושאים שונים,
"האוזן הקשבת בחבר'ה".
תמיד אהבתי להשתמש בידע שלי ובנסיוני האישי
כדי לעזור לאנשים.

בשלב מסוים החלטתי לעשות שינוי בחיי ולהפוך את
זה למקצוע:
זנחתי את משרד עורכי הדין המפואר לטובת לימודי
נטורופתיה והתחלתי לחיות החלום שלי.

אתם מוזמנים לשוחח אתי, לשאול ולהתעניין
אודות הטיפול או המוצרים שלי, ליצירת קשר
לחצו כאן


תזונה | צמחי מרפא | רפלקסולוגיה | פרחי באך | ארומתרפיה | סדנאות | הרצאות | טלפון: 054-5420175 | info@paulanatural.co.il

Atar2b עיצוב ובניית אתרים