מתכון>אורז אדום עם ירקות, אגוזי מלך
וסלמון ברוטב טחינה חרדל

האורז האדום נקרא כך בשל הקליפה האדומה שמכסה את
הגרעין. האורז האדום הוא גם בעל טעם אגוזי משובח וגם
בעל ערך תזונתי מאוד גבוה, אורז אדום תמיד ייחשב
לאורז מלא והוא עשיר בברזל. חבילת סגולות עירה לגרגר
אדום קטן. המתכון משלב כמות עצומה של אומגה 3
הן מן החי (סלמון) והן מן הצומח (אגוזי מלך) ולכן יכול
להוות ארוחת ערב מזינה או ארוחת צהריים מושלמת
שתעזור לכם ולילדיכם לשפר את הריכוז, הזיכרון ומצב הרוח. 
מומלץ לאכול פעם עד פעמיים בשבוע

מה צריך?
• 100 גרם פילה סלמון
• 200 גרם שעועית ירוקה (אפשר קפואה)
• כוס וחצי אורז אדום (עדיף שהושרה לשעתיים לפחות)
• חצי כוס אגוזי מלך, שבורים
• 3 גבעולי סלרי ירוק
• 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות
• 2 קישואים, חתוכים לקוביות
• 1 כף שמן זית
• 2 כפיות שמן שומשום קלוי
• 1 כף רוטב סויה תמרי
• לתיבול: ½ כפית מלח ים, ½ כפית פפריקה, ½ כפית
פלפל שחור, ½ כפית כמון, ½ כפית כורכום.

לרוטב:
• כף ממרח חרדל אורגני
• 1 כף טחינה גולמית
• ½ כף רוטב סויה תמרי
• ½ כפית מלח ים
• ½ כפית פלפל שחור
• ½ כפית פפריקה אדומה
• ½ כפית כורכום
• ½ כוס מים
• ½ לימון סחוט
• 1 כפית מייפל טבעי

ההכנה:

1. לשטוף היטב את האורז ולבשל עם הבצל, הסלרי
והקישוא כחצי שעה. 
2. בינתיים - להזהיב את פילה הסלמון עם כפית שמן
זית במחבת – 5 דקות מכל צד. לחתוך לקוביות ולשמור בצד.
3. לכבות את האש של האורז. אל תוך הסיר להכניס
את השעועית הירוקה, הסלמון, התבלינים והשמן הנותר. 
4. לערבב ולכסות. לתת לעמוד רבע שעה.
5. בינתיים – להכין את הרוטב – פשוט לערבב את 
כל החומרים היטב לקבלת רוטב חלק.
6. להגיש, לפזר מעל אגוזי מלך שבורים ולהזליף רוטב. 
בתיאבון!




צילום: DRoR KaLiSH דרור קליש - Photographer

תזונה | צמחי מרפא | רפלקסולוגיה | פרחי באך | ארומתרפיה | סדנאות | הרצאות | טלפון: 054-5420175 | info@paulanatural.co.il

Atar2b עיצוב ובניית אתרים