מ
תכון>
מילקי טבעוני

המרכיבים:
1 כוס תמרים מסוג מג'הול, מגולענים (שהושרו במים לשעה)
1/4 כוס ממתיק: אגבה, סירופ מייפל, סילאן או דבש
1 כפית תמצית וניל טבעית
¼ כוס חלב סויה/אורז/שקדים
1 אבוקדו בינוני, רך
1/3 כוס אבקת קקאו טבעית
½ כפית אבקת קינמון
קורט מלח

לקצפת:
1 פחית חלב קוקוס קרה מאוד (אחרי לפחות לילה במקרר),
עדיף מהסוג האורגני ללא מתחלבים
1 כף ממתיק טבעי (ראו למעלה)
כפית תמצית וניל
½ כפית אבקת קינמון

אופן ההכנה:
1. טוחנים במעבד מזון את התמרים עם הממתיק,
תמצית הווניל והחלב עד לקבלת מרקם משחתי.
2. מועכים את האבוקדו, מוסיפים למעבד המזון
וממשיכים לעבד עד לקבלת מוס.
3. מוסיפים את אבקת הקקאו, הקינמון והמלח ומעבדים שוב. 
אם המרקם לא מספיק מוסי, אפשר להוסיף עוד נוזל.
4. מוזגים לקעריות מוס או לגביעים ושומרים במקרר
בזמן הכנת הקצפת.
5. הקצפת: מוציאים את הפחית מהמקרר, הופכים,
פותחים ומסננים את המים (להכנת הקצפת נשתמש
 בחלק המוצק של חלב הקוקוס בלבד. את המים
אפשר לשמור לשימושים אחרים).
6. מקציפים את חלב הקוקוס עם הממתיק,
הווניל והקינמון (רצוי שקערת ההקצפה תהיה קרה).
7. מסדרים שכבת קצפת על שכבת המוס ומחזירים
למקרר לשעתיים לפחות.
* המוס טעים מאוד גם ללא שכבת הקצפת.

תזונה | צמחי מרפא | רפלקסולוגיה | פרחי באך | ארומתרפיה | סדנאות | הרצאות | טלפון: 054-5420175 | info@paulanatural.co.il

Atar2b עיצוב ובניית אתרים