מתכון>
מרק עגבניות וגזר בניחוח אסיאתי

השילוב של הגזר והעגבניות עם אצה וסויה יוצר טעם מיוחד
וכיפי, דל מאוד בקלוריות ועשיר מאוד בויטמינים ונוגדי 
חמצון רבי עוצמה כמו הליקופן (שנמצא בירקות האדומים
והכתומים שבמרק הזה). 
הוא מהווה פתרון מזין ומשביע כנשנוש בין הארוחות.
ניתן להקפיא במנות של כוס ואפילו לקחת לעבודה!
טיפ בריא שכדאי ליישם תמיד: כשאתם מכינים מרק,
כדאי לבשל את המרכיבים ללא שמן וללא תבלינים 
ולהוסיפם לאחר כיבוי האש. למה?כי ככל שהשמן
והתבלינים נחשפים פחות לחום, כך הם שומרים על ערכם
התזונתי ופחות מתחמצנים וגם הטעם יותר טרי ודומיננטי

רכיבים:
• 3 עגבניות, חתוכות לרבעים
• 4 גזרים, קלופים וחתוכים 
• 2 שיני שום שלמות
• 1 בצל חתוך לרבעים
• ½ שורש סלק, מקולף
• 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
• 4 עלי מנגולד (החלק הירוק בלבד, חתוך לרצועות.
את החלק הלבן ניתן לבשל בתוך המרק) 
• 1 אצת קומבו (להשיג בחנויות הטבע באיזור
המוצרים האסיאתיים)
• תבלינים: כפית מלח אטלנטי, ½ כפית פלפל שחור,
½ כפית כורכום, 1 כפית פפריקה, ½ כפית כמון.
• ½ כף שמן זית.
• כף שמן שומשום קלוי
• כף רוטב סויה תמרי
• חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר מגורד.

ההכנה:
להרתיח את כל הירקות עם האצה (ללא התבלינים)
בתוך 3 כוסות מים כשעה על אש קטנה. 
לכבות את האש, להוסיף את השמנים, הסויה,
הג'ינג'ר והתבלינים ולטחון בבלנדר מוט הכל יחד. 
- להגשה: לחתוך לרצועות דקיקות עלי מנגולד טריים 
(את החלק הירוק) ולפזר מעל קערת מרק חמה וטעימה

תזונה | צמחי מרפא | רפלקסולוגיה | פרחי באך | ארומתרפיה | סדנאות | הרצאות | טלפון: 054-5420175 | info@paulanatural.co.il

Atar2b עיצוב ובניית אתרים