מתכון>סלק אפוי ברוטב טחינה

מצרכים:
• 4 סלקים, קלופים ופרוסים דק
• 3 כפות שמן זית
• 1 כפית מלח ים
• 1 כף טחינה גולמית
• מיץ מחצי לימון
• חצי כוס מים

ההכנה: 
מחממים את התנור לחום גבוה, מניחים את הסלק
בתבנית משומנת ומכניסים לתנור.
מערבבים את הטחינה, המים, הלימון והתבלינים
ומוזגים מעל פרוסות הסלק. 
אופים חצי שעה עד שהסלק מתרכך. 
משאירים בתבנית לצינון, מעבירים לקערת
הגשה ומגישים בטמפרטורת החדר.

עוד על סלק:
הוא מצויין לניקוי הגוף , מטהר את הדם, אנטי-סרטני
ותומך בתהליך שחרור הפסולת דרך הכבד. 
עשיר באשלגן, מגנזיום, ברזל וחומצה פולית.
טוב לנשים בהריון בשל תכולת הויטמינים הגבוהה.
למי שרוצה להיכנס להריון - מסייע לעיבוי רירית הרחם.
מעורר תשוקה מינית והשתמשו בו למטרות אלו 
כבר בימי הרומאים (יש בו כמות נכבדה של בורון 
הקשור לייצור הורמוני המין). 
מצויין למצב הרוח - מכיל בטאין וטריפטופאן 
(מעורר תחושת רגיעה, בדומה לשוקולד).
דל בקלוריות אך עם זאת נותן הרבה אנרגיה,
מכיוון שהוא עשיר בסוכר טבעי שמשתחרר בהדרגה לדם. 

ואיך משלבים אותו באוכל?
-אידוי במים: מרתיחים מים, קולפים את הסלק
בקולפן ירקות, פורסים לפרוסות ומאדים
 עד שהסלק רך (לאדות בבמבוק, פרח אידוי או סיר מתאים).
-אפיה בתנור: מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
פורסים את הסלק לפרוסות או לפלחים
ואופים 20-30 דקות עם תיבל ושמן זית. 
-סלק חי: לגרר לתוך סלט,
לחתוך למקלות דקים ולהשרות בלימון 


תזונה | צמחי מרפא | רפלקסולוגיה | פרחי באך | ארומתרפיה | סדנאות | הרצאות | טלפון: 054-5420175 | info@paulanatural.co.il

Atar2b עיצוב ובניית אתרים