מתכון>חומוס ביתי

רכיבים:
• 200 גרם גרגירי חומוס יבשים (2 כוסות)
להשרות ל-24 שעות לפחות ועד 48 שעות
 (להחליף את המים לאחר כל 12 שעות, ניתן גם להנביט)
• גרגרי כמון וגרגרי כוסברה שלמים
• חצי קילו טחינה משומשום מלא (עדיף אורגנית)
• חצי כוס מים (או חלב שקדים לגיוון)
•2 שיני שום כתושות (לא חובה)
• כפית וחצי מלח ים
• מיץ סחוט מלימון שלם
• כף שמן זית איכותי 
• תבלינים: 1/2 כפית כמון טחון, 1/2 כפית פפריקה מתוקה,
1/2 כפית פלפל שחור.

אופן ההכנה:
- מרתיחים את החומוס במים עם גרגרי כמון וגרגרי כוסברה
( 2.5 שעות בסיר רגיל או חצי שעה בסיר לחץ),
מבשלים עד שהגרגרים נהיים רכים.
- מעבירים למעבד מזון (להב פלדה) את הגרגרים, הטחינה,
השום, המלח, התבלינים, ורבע כוס מים 
מפעילים את מעבד המזון וטוחנים עד שהמרקם 
הופך להיות אחיד וחלק.
בודקים את מידת המוצקות ומוסיפים מים לפי הצורך
עד למרקם הרצוי. 
 טעים מאוד אם מגישים ישר ממעבד המזון חם וטעים
עם שמן זית וגרגרים. במקרר ניתן לשמור עד ארבעה ימים.
ניתן לחלק ולהקפיא!

(התבלון הסודי האישי שלי : 4-5 גרגרי כוסברה טחונים)

אין כמו חומוס שהכנתם בבית, ואם אין לכם זמן להכין,
קנו אותו בחומוסיה הקרובה לביתכם.
מזון שמצליח להישמר לתקופה ארוכה הוא עמוס בחומרים
משמרים! העובדה שהחומוס מהסופר יכול להישמר
שבועיים מצביעה על כך שיש בו הרבה פחות חומוס 
והרבה יותר כימיקלים... 


תזונה | צמחי מרפא | רפלקסולוגיה | פרחי באך | ארומתרפיה | סדנאות | הרצאות | טלפון: 054-5420175 | info@paulanatural.co.il

Atar2b עיצוב ובניית אתרים