מתכון>מאפינס דוחן 

רכיבים:
- 1 כוס דוחן, מבושל לפי ההוראות לעיל.
- 2 גזרים מגוררים
- 1 בצל, מגורר דק דק
- 2 ביצים אורגניות
(או 2 כפות טחינה גולמית לטבעונים)
- רבע כוס שמן זית
- 3/4 כוס קמח שיבולת שועל או קמח כוסמין
- 3/4 כוס מים או חלב אורז/שקדים/יוגורט עזים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- תיבול: 1 כפית חוויאג' למרק, 1/2 כפית פלפל לבן,
כפית וחצי מלח ים, 1/2 כפית פפריקה אדומה,
 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית סילאן


ההכנה:
לערבב הכל בקערה, להכניס לתבנית מאפינס
משומנת (עד 3/4 גובה השקע)
להכניס לתנור שחומם מראש לאפייה של 15 שעה.
להוציא ולתת להתקרר מעט

קצת על הדוחן:
הדוחן מגיע ממרכז אסיה. זרעי הדוחן קלים מאוד לעיכול,
עשירים בחלבון ומכילים את כל שמונה חומצות האמינו
ההכרחיות. זרעי הדוחן מהווים מקור לזרחן, סידן, 
ברזל וויטמיני בי. הדוחן משמש כתחליף טוב לחיטה
לחולי צליאק ולבעלי רגישות לגלוטן ובכלל,
הוא נהדר למי שרוצה להזין את עצמו.

בישול דוחן בסיסי הוא כמו הבישול של אורז:

1 כוס דוחן
1.5 כוס מים רותחים
2 כפות שמן זית/ שמן קוקוס/ שמן שומשום בכבישה קרה

ההכנה:
שוטפים היטב את הדוחן ומסננים את המים לייבוש.
מחממים דוחן בסיר יבש על אש גבוהה עד שהוא חם .
כאשר הדוחן חם מאוד יוצקים לסיר כוס וחצי מים רותחים. 
מנמיכים מיד את האש מכסים עם מכסה ומבשלים על אש 
קטנה עד להיספגות כל הנוזלים. 
מכבים את האש. מוזגים 2 כפות שמן על הדוחן המבושל
ומערבבים. ניתן להוסיף מלח ים ותבלינים בסוף הבישול.

- הדוחן מהווה תוספת למרק- לבשל עם שאר המרכיבים.
- תחליף טוב לקוסקוס— לבשל ולמזוג מעליו את המרק 
(אולי אפילו לא תרגישו בהבדל!) 


תזונה | צמחי מרפא | רפלקסולוגיה | פרחי באך | ארומתרפיה | סדנאות | הרצאות | טלפון: 054-5420175 | info@paulanatural.co.il

Atar2b עיצוב ובניית אתרים