מתכון>קדירה צמחונית בניחוח אסיאתי

שפע של חלבון איכותי מן הצומח, ירקות שורש מזינים,
שעועית אזוקי עשירה במינרלים ונוגדי חמצון,
מרינדה שכולה מרכיבים שמחזקים את מערכת החיסון.

לצפייה בפרק בו פאולה מתארחת אצל שי לי
ומכינה את המתכון לחצו כאן(החל מהדקה ה-12)

המרכיבים:
• 2 ראשי שומר, חתוכים לפלחים
• 1 קולורבי, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
• 1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
• 2 בצלים אדומים חתוכים לפרוסות
•  5 גבעולי סלרי פרוסים לחצאי עיגולים
• 2 גזרים, פרוסים לטבעות
• 1 סלק, חתוך לקוביות
• חבילת פטריות שיטאקה טריות, פרוסות או 5 פטריות
שיטאקה מיובשות, מושרות במים רותחים ומסוננות.
• חצי קילו טופו חתוך לקוביות של 2 ס"מ
• כוס שעועית אזוקי, שהושרתה ללילה

למרינדה:
• 3 כפות רוטב סויה איכותי
• 2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
• חצי כוס ג'וג'י בריס
• כוס וחצי מים/ חלב אורז/ חלב סויה/ חלב שקדים
• כף סירופ מייפל אמיתי
• 3 שיני שום כתושות
• חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
• מיץ מלימון סחוט
• כף שמן קוקוס
• כף שמן שומשום
• 2 גבעולי למונגראס
• כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח ים,
חצי כפית פלפל שחור

בהגשה: חופן גרעיני דלעת וצרור כוסברה קצוצה

ההכנה:
להכנת המרינדה יש לערבב את הנוזל עם הטחינה,
השמנים, הלימון, המייפל, הסויה, השום, הג'ינג'ר,
הלמונגראס, התבלינים והג'וגי בריס.
למזוג את המרינדה לקערה ולהשרות בה את הטופו
עם השעועית. ככל שנשרה לזמן ארוך יותר התערובת,
 הטופו יספוג יותר טעמים.
לסדר את כל הירקות החתוכים בתבנית
טרקוטה עם מכסה. למזוג מעל את התערובת והמרינדה.
לבשל בתנור כשעה בחום של 200 מעלות,
לפתוח את המכסה ולבשל חצי שעה נוספת
(בזמן הזה יש למזוג מרינדה מהתחתית מדי פעם).
להוציא מהתנור, לפזר מעל זרעי דלעת טבעיים
וכוסברה קצוצה....בתיאבון!


תזונה | צמחי מרפא | רפלקסולוגיה | פרחי באך | ארומתרפיה | סדנאות | הרצאות | טלפון: 054-5420175 | info@paulanatural.co.il

Atar2b עיצוב ובניית אתרים