מתכונים>מרק אפונה

רכיבים:
-כוס וחצי אפונה ירוקה יבשה,
 לאחר השרייה של שעתיים וסינון
-3 בצלים קצוצים
-1 כוס דוחן, שטוף
-4 גזרים, חתוכים לטבעות
-4 קוביות של ציר מרק קפוא
-3 גבעולי סלרי, חתוכים לפרוסות דקות
-2 פטריות שיטאקה מיובשות
-צרור שמיר ופטרוזיליה, שטוף
-3 כפיות אבקת מרק ביתית או :
2 כפיות כמון, 1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים, 1 כפית כורכום,
2 כפיות זנגביל טרי מגורר, 2 כפיות חוויאג' למרק
6 כוסות מים 
כפית מלח ים אטלנטי
1/2 כפית פלפל שחור טחון
2 כפות שמן זית בכבישה קרה

אופן ההכנה:

מכניסים לסיר גדול את כל המרכיבים מלבד התבלינים,
 מוזגים מעל את המים ומבשלים עד לרתיחה.
מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי על אש בינונית.
מוציאים את צרור עשבי התיבול,
מוסיפים את התבלינים או אבקת המרק ואת השמן. 
מכסים וממתינים כעשר דקות לפני ההגשה.

תזונה | צמחי מרפא | רפלקסולוגיה | פרחי באך | ארומתרפיה | סדנאות | הרצאות | טלפון: 054-5420175 | info@paulanatural.co.il

Atar2b עיצוב ובניית אתרים