מתכונים> עוגת דבש מיוחדת לראש השנה

חומרים:

- 1 כוס קמח שקדים 
- ½ כוס קמח טפיוקה
- ½ כוס דבש טבעי, שלא עבר חימום
- ½ כוס שמן קוקוס/ שמן שומשום בכבישה קרה/זרעי ענבים
- 3 ביצים 
- כף זרעי צ'יה+חצי כוס מים (להשרות כשעה לפני השימוש)
- ¼ כוס מים/ מיץ תפוחים/ חלב שקדים
- 1 כפית קינמון
- 4 כפות קוקוס טחון
- 1 כפית תמצית וניל טבעית
- ¼ כפית אבקת ג'ינג'ר
- ½ כפית מלח ים עדין
- 1 כפית סודה לשתייה או אבקת אפייה ללא אלומיניום

(לטבעונים: להמיר את שלושת הביצים ב-3 כפות טחינה
 ו-50 גרם טופו מרוסק)

לזיגוג:

2 כפות דבש
2 כפיות מיץ לימון טבעי
2 כפות קוקוס טחון

תוספות לגיוון (אחת מהן או כולן):
- 50 גרם שוקולד מריר מגורר
- כף אבקת קקאו אורגנית
- 5 תמרים חתוכים דק-דק

ההכנה:
בקערה גדולה יש לערבב את כל החומרים היבשים:
הקמחים, המלח, סודה לשתייה/אבקת אפייה,
קינמון, קוקוס, אבקת ג'ינג'ר

בקערה נפרדת לערבב את כל החומרים הרטובים מלבד
המים/מיץ: שמן, דבש, ביצים, תמצית וניל.

למזוג בהדרגה את התערובת היבשה
אל תוך התערובת הרטובה
עד ליצירת תערובת אחידה. אם התערובת יבשה מדי,
למזוג את המים/מיץ בהדרגה.
צריכה להתקבל תערובת בדרגת
סמיכות של קרם ולא של משחה. 

להעביר לתבנית משומנת לאפות כחמישים דקות
בחום בינוני (180 מעלות) בתנור שחומם מראש.
לבדוק עם קיסם שהעוגה מוכנה ולא בצקית במרכזה.

להפוך על צלחת הגשה לאחר שהתבנית מתקררת

הכנת הזיגוג:

בסיר קטן לערבב בחום נמוך כדקה את הדבש עם הלימון
ולהזליף על העוגה. לפזר מעל קוקוס טחון לקישוט.

חשוב להקפיד על דבש איכותי
שלא עבר חימום בחום גבוה
כיצד תדעו? על האריזה יהיה כתוב:
"לא עבר חימום" או "דבש מגובש".

העוגה יכולה להישמר שבוע במקרר,
(ניתן גם לאפות כמאפינס)
תזונה | צמחי מרפא | רפלקסולוגיה | פרחי באך | ארומתרפיה | סדנאות | הרצאות | טלפון: 054-5420175 | info@paulanatural.co.il

Atar2b עיצוב ובניית אתרים