מתכון > עוגת טחינה וסילאן מקמח כוסמין


מרכיבים:

3/4 כוס סילאן ( ללא תוספת סוכר).
3 ביצים (רצוי אורגניות).
1/2 כוס סוכר חום.
1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
או שקדייה.
1/4 כוס שמן קוקוס בכבישה קרה/שמן
שומשום בכבישה קרה.
1 כפית תמצי וניל טבעית.
2 כפיות סודה לשתיה, 1/4 כפית מלח
אטלנטי, 1/2 כפית קינמון.
2 כוסות קמח כוסמין, מנופה.
3/4  כוס מים חמים.


אופן ההכנה:

מקציפים בקערה את הביצים והסוכר, לאחר
שמתקבלת תערובת תפוחה מוסיפים את הסילאן,
הטחינה, הוניל והשמן וממשיכים להקציף.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסודה,
הקינמון והמלח – מקפלים לתוך התערובת.
מוזגים את המים ומערבבים עד לקלת תערובת
אחידה.
מעבירים לתבנית עגולה (גודל 24) ,
אופים בתנור שחומם לחום בינוני (180 מעלות)
כ-50 דקות.
כשהעוגה עודה חמה ניתו למרוח מעל 2 כפות סילאן
לזיגוג ולפזר מעל קוקוס טחון.

טיפ מתוך סדנת הבישול המתוקה :

ניתן להפחית את כמות הביצים במתכון על ידי המרת
ביצה אחת בכף טחינה או בכף זרעי צ'יה שהושרתה
בחצי כוס מים לארבע.


תזונה | צמחי מרפא | רפלקסולוגיה | פרחי באך | ארומתרפיה | סדנאות | הרצאות | טלפון: 054-5420175 | info@paulanatural.co.il

Atar2b עיצוב ובניית אתרים