מתכונים > גפילטע מאפין

לא מתחברים לקרפיון?
תוכלו לעבור את ארוחת החג בשלום עם המאפין
שמתחפש לגפילטע פיש ומהווה גירסה מעודכנת
ובריאה – ויש גם אופציה ללא דג בכלל!
גם הילדים יוכלו להתחבר לטעם.

תצטרכו תבנית של 18 שקעים,
אפשר גם בתבנית אינגליש-קייק.

המצרכים:

300 גרם פילה דג (סלמון/קוד) ללא עצמות
או 300 גרם טופו 
6 בצלים ירוקים קצוצים
2 שיני שום כתושות
1 עגבניה, קצוצה דק
3 גבעולי סלרי קצוצים דק
4 ביצים
1 כוס חלב סויה/יוגורט עזים
3/4 כוס שמן זית
מלח- ים
פלפל לבן
פפריקה מתוקה
3 כוסות קמח כוסמין
2 כפיות סודה לשתיה
2 גזרים מאודים וחתוכים לעיגולים דקים

 ההכנה:

* לקצוץ את הדג/ הטופו במעבד מזון ולהקפיץ עם 
  הבצל, השום, הסלרי והעגבניה במעט שמן זית עד 
  לריכוך (7 דקות). 
* לערבב את הביצים עם השמן, התבלינים 
  וחלב/היוגורט, להוסיף לתערובת הדג. 
* לנפות קמח וסודה לשתיה ולערבב אל תוך בלילת 
  הדג לקבלת תערובת אחידה. (אם סמיך מדי – להוסיף
  מעט מים)
* לחלק לתבניות מאפינס, למלא עד 3/4 גובה. לסדר 
  פרוסת גזר על כל מאפין.
* להכניס לתנור (180 מעלות) לחצי שעה.
* לצנן ואז להוציא מן התבנית.
 
אפשר ללוות ברוטב חזרת!


אתם מוזמנים לשוחח אתי, לשאול ולהתעניין אודות
הטיפול או המוצרים שלי, ליצירת קשר
לחצו כאן

 


תזונה | צמחי מרפא | רפלקסולוגיה | פרחי באך | ארומתרפיה | סדנאות | הרצאות | טלפון: 054-5420175 | info@paulanatural.co.il

Atar2b עיצוב ובניית אתרים