מתכונים > גרנולה ביתית (כ-1 ק“ג)

3 כוסות שיבולת שועל גסה
   (לא גרגרים עדינים מהירי הכנה)

1 כוס פתיתי כוסמין (קיים רק של חברת ”הרדוף“ -
   אם לא    מוצאים להוסיף עוד כוס שיבולת שועל

2 כוסות אגוזים לא קלויים, קצוצים גס או שבורים
   ביד    (שקדים, אגוזי מלך, לוז, פקאן, קשיו, ברזיל,
   מקדמיה - או תערובת שלהם)

1 כוס תערובת זרעים לא קלויים (שומשום, חמנייה,
   דלעת,    פשתן - או תערובת שלהם)

1/2 כוס ממתיק: דבש/מייפל טבעי/סילאן/ אגבה/
      מולסה – או תערובת שלהם

1/4 כוס שמן קוקוס

1/2 כפית מלח ים אטלנטי

כוס וחצי תערובת פירות יבשים ללא סוכר - לפי הטעם.
(צימוקים, אוכמניות, משמש, תמר, ג‘וג‘י בריס, חמוציות,
דובדבנים, תאנים) . אם הפירות גדולים לחתוך לקוביות.

רבע כפית קינמון

1/2 כוס קוקוס יבש טחון


אופן ההכנה:

מערבבים את שיבולת השועל וגרגרי הכוסמין עם שמן
הקוקוס (אפשר ממש ללוש עם הידיים).

משטחים בתבנית התנור ואופים בתנור שחומם מראש
לחום של 160 מעלות כ-20 דקות.

פותחים את התנור, מזליפים את הממתיק, מערבבים
היטב ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.

פותחים שוב את התנור, מוסיפים את האגוזים והמלח,
מערבבים היטב ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות.

שיבולת השועל צריכה להיות מעט זהובה - אם עדיין
לא הזהיבה, מוסיפים עוד כמה דקות בתנור.

מוציאים מהתנור, מניחים מעל משטח, וכשהתערובת
עדיין חמה מערבבים פנימה את הפירות היבשים,
הקוקוס והקינמון. מצננים לגמרי.

תוך כדי הצינון מערבבים מדי פעם ומפוררים גושים,
כדי שהתערובת תישארתפזורת.

שומרים בקופסה אטומה היטב.


תזונה | צמחי מרפא | רפלקסולוגיה | פרחי באך | ארומתרפיה | סדנאות | הרצאות | טלפון: 054-5420175 | info@paulanatural.co.il

Atar2b עיצוב ובניית אתרים